Πόσες θερμίδες καίω: Καθημερινές δραστηριότητες και υπολογισμός

Από : | 0 Σχόλια | Στις : September 2, 2014 | Κατηγορία : Δίαιτα, Θερμιδομετρητής

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙΣ

O οργανισμός δεν καίει θερμίδες μόνο όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή κάνουμε κάποιο άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι καίει θερμίδες συνέχεια ακόμα κι όταν κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Ακόμα και βασικές λειτουργίες όπως η αναπνοή ή οι χτύποι της καρδιάς χρειάζονται θερμίδες για να γίνουν.

Οι θερμίδες που καίει ο κάθε άνθρωπος εξαρτάται φυσικά από τις δραστηριότητές του αλλά και από το ύψος του, το βάρος, την ηλικία και το φύλο. Η ηλικία για παράδειγμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς όσο μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός εξασθενεί ενώ χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες για να λειτουργήσουμε.

Υπολόγισε πόσες θερμίδες καις με απλές δραστηριότητες που κάνεις καθημερινά, πέρα από τη γυμναστική:

Μπορείς να χάσεις 243 θερμίδες πηγαίνοντας στο σούπερμαρκετ και ψωνίζοντας για περίπου μια ώρα σπρώχνοντας το καροτσάκι. Αν μάλιστα κουβαλήσεις τις σακούλες μέχρι το σπίτι σου τότε θα κάψεις ακόμα περισσότερες! Μπορείς να χάσεις θερμίδες ακόμα και καθαρίζοντας τα δόντια σου, αφού για κάθε δύο λεπτά που τα πλένεις χάνεις περίπου 6 θερμίδες!

Η καθαριότητα του σπιτιού όπως το σιδέρωμα και το ξεσκόνισμα για μισή ώρα μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις 80 θερμίδες, ενώ αν δεν είσαι φαν του… αθλήματος, τότε μισή ώρα φιλιών με τον αγαπημένο σου θα σε απαλλάξει από 40 θερμίδες!

Αν αποφασίσεις να βάψεις το σπίτι σου τότε θα έχεις πάρει μια σοφή απόφαση γιατί εκτός από οικονομία θα χάσεις και περίπου 1,050 θερμίδες για 3 ώρες δουλειά! Αν πάλι σου φαίνεται βαριά δουλειά, να ξέρεις ότι μπορείς να χάσεις 75 θερμίδες απλά διπλώνοντας ρούχα!

Για να είσαι σίγουρη ότι καις παραπάνω θερμίδες από όσες λαμβάνεις και να χάσεις κιλά τότε εκτός από γυμναστική μπορείς να ακολουθήσεις μια διατροφή με διαιτητικές συνταγές.

Μοιράσου το άρθρο!