Άλμη για γαλοπούλα (μαρινάρισμα)

2015-10-14
almh-gia-galopoula
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 24:000 h

Άλμη για γαλοπούλα. Μία πολύ ωραία συνταγή που δίνει οδηγίες όχι πως θα μαγειρευτεί η γαλοπούλα αλλά πως θα μαριναριστεί. Άλλωτε το μυστικό για να βγει ζουμερή και νόστιμη η γαλοπούλα είναι η προετοιμασία που θα γίνει πριν ψηθεί δηλαδή η μαρινάδα της άλμη της δηλαδή.

Υλικά

  • 1 κουταλιά φύλλα τσάι του βουνού
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1 κουταλιά κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό μανταρινιών
  • 1 1/2 κούπες αλάτι χονδρό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • Φλούδες όλων των μανταρινιών και πορτοκαλιού
  • χυμό 1 πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τη γαλοπούλα και την ξεπαγώνουμε για περίπου 2 μέρες.

Βήμα 2

Την τοποθετούμε σε μία λεκάνη και ρίχνουμε το νερό, το χυμό από τα μανταρίνια κα τα πορτοκάλια, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το τσάι, το αλάτι κ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη γαλοπούλα να μαριναριστεί 12 ώρες από τη μία πλευρά και 12 από την άλλη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Η μαρινάδα της γαλοπούλας είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή