Άσπρη Σούπα Θαλασσινών

2013-05-03
ασπρη σουπα θαλασσινων
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή. Η ασπρη σουπα θαλασσινων θα σε μαγέψει με την υπέροχη βελούδινη υφή της καθώς και με το ιδιαίτερο άρωμά της. Όποιος τη δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί και σίγουρα όλοι θα σου ζητάνε τη συνταγή. Μην ξεχάσεις μόλις τη φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 36 κοχύλια (χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια) πλυμμένα με βούρτσα πολύ καλά να φύγει όλη η άμμος
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 400 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με 400 ml νερό, ρίχνεις τα διάφορα κοχύλια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ανοίξουν.

Βήμα 2

Τα στραγγίζεις και κρατάς το ζουμί.

Βήμα 3

Περνάς το ζουμί από σίτα ή τουλπάνι, καθαρίζεις τα κοχύλια και πετάς τα όστρακα. (αν θες κρατάς κάποια όστρακα για το γαρνίρισμα)

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο και σωτάρεις το κρεμμύδι να μαραθεί καλά.

Βήμα 5

Ρίχνεις το αλεύρι και σωτάρεις για ακόμη 1 λεπτό.

Βήμα 6

Προσθέτεις το ζουμί από τα κοχύλια, κι άλλο νερό περίπου μισό λίτρο, τις πατάτες, το πιπέρι και αλάτι.

Βήμα 7

Σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 8

Ψιλοκόβεις την ψίχα από τα κοχύλια και τα βάζεις κι αυτά στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 9

Ανακατεύεις πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί η σούπα αλλά να μη βράσει.

Βήμα 10

Πασπαλίζεις με το μαϊντανό.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια η ασπρη σουπα θαλασσινων είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή