Έτοιμο ρολό κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες

2015-10-24
rolo-kotopoulo-sth-gastra-me-patates
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 16m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:13 h
  • Έτοιμη σε : 2:29 h

Αγαπημένες φίλες, ήρθε η ώρα μίας συνταγούλας που φωνάζει κυριακάτικο τραπέζι, κάνοντας τις Κυριακές μας πιο γλυκές. Είναι μια ακόμα απλή, εύκολη, γευστική και λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο, που θα μαγνητίσει τα ατίθασα πιρούνια του τραπεζιού! Για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στην προετοιμασία του μπορείτε να το φτιάξετε σε ένα κρεοπωλείο και να χρησιμοποιήσει υλικά της αρεσκείας για τη γέμιση. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Σας προτείνουμε να το γεμίσετε με υλικά που θα κάνει τη γέμισή σας ζουμερή και λαχταριστή. Το αφήνω σε σας. Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα τους ξετρελάνετε και πάλι με τη δεξιότητά σας. Τι, την σκέφτεστε ακόμη?

Υλικά

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
  • Κάρυ
  • Ρίγανη
  • Λάδι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βάζουμε στο multi το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κύβο κοτόπουλου, τη μουστάρδα, το κάρυ, τη ρίγανη, το λάδι, το πιπέρι λίγο νερό και τα χτυπάμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε στη γάστρα το ρόλο, τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το μίγμα που φτιάξαμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας.

Βήμα 3

Τέλος βάζουμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, χαμηλώνουμε στους 150, ελέγχουμε μήπως κατά τη διάρκεια χρειάζεται νερό και μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, ανεβάζουμε θερμοκρασία και το αφήνουμε να ξεροψηθεί.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή