Αγγούρι γεμιστό με πιπεριές και μορταδέλα

2014-05-21
Αγγούρι γεμιστό με πιπεριές και μορταδέλα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια εξαιρετική, διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις το αγγούρι γεμιστό με πιπεριές και μορταδέλα σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε την και μοιράσου τα σχόλια σου μαζί μου.

Υλικά

  • 2 αγγούρια
  • 3 - 4 καρότα μέτρια
  • 1/4 αγγουράκια τουρσί
  • 1/4 βούτυρο φρέσκο
  • 4 φέτες μορταδέλα
  • 2 πιπεριές (1 κόκκινη και 1 πράσινη)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αγγουράκια.

Βήμα 2

Τα κόβουμε στη μέση για να μας διευκολύνει στο ξεκούφωμα.

Βήμα 3

Τα ξεκουφώνουμε, όπως τα κολοκυθάκια για γέμισμα και πετάμε το μέσα τους.

Βήμα 4

Βράζουμε λίγη ώρα τα καρότα, τα ψιλοκόβουμε όπως τα σπιρτόξυλα, κόβουμε επίσης ψιλά τετραγωνάκια τα τουρσί, τη μορταδέλα και τις πιπεριές.

Βήμα 5

Χτυπάμε το βούτυρο λίγη ώρα για να αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα υλικά μας, τ' ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τ' αγγούρια, πετώντας λίγο το γέμισμα για να μην έχει κενά και να κόβεται ωραία.

Βήμα 6

Τα βάζουμε στο συρτάρι της κατάψυξης, περίπου δύο ώρες και μετά τα κόβουμε φετάκια μισό δάχτυλο περίπου.

Βήμα 7

Το αγγούρι γεμιστό είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε σαν ορεκτικό πιάτο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή