Αγιορείτικη Ταραμοσαλάτα

2013-06-01
αγιορειτικη ταραμοσαλατα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια διαφορετική, νόστιμη και φυγικά νηστίσιμη συνταγή. Η αγιορειτικη ταραμοσαλατα θα συναρπάσει όποιον τη δοκιμάσει. Μια σαλάτα με ιδιαίτερο άρωμα θάλασσας και φανταστική γεύση. Ιδανικός μεζές για ούζο καθώς και λευκό κρασάκι. Συνδυάζεται υπέροχα με φρέσκια λαγάνα αλλά και απλό χωριάτικο ψωμί. Φτιάξε αυτή την καταπληκτική συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 200 γραμμάρια άσπρο ταραμά
  • 400 ml ελαιόλαδο
  • περίπου 150 ml λεμόνι χυμό
  • 1 κρεμμυδάκι στιφάδου τριμμένο
  • ψίχα από 12 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο πολύ καλά

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το ψωμί στο μπλέντερ και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον ταραμά και το λεμόνι.

Βήμα 2

Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Συγχαρητήρια η αγιορειτικη ταραμοσαλατα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Προτίμησε το λευκό ταραμά έχει πιο απαλή γεύση και πιο καλό άρωμα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή