Αγκινάρες γεμιστές με κιμά

2014-08-03
αγκιναρες γεμιστες με κιμα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συγκλονιστική συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με κιμά. Το φαγητό αυτό είναι τόσο τέλειο που δεν είναι τυχαίο που μαγειρεύεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες παραλλαγές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη γέμιση τυρί ροκφόρ και μήλα όπως στην Αμερική, λουκάνικο και τυρί όπως στην Ισπανία ακόμα και καβουρόψιχα. Στην Ελλάδα το φτιάχνουμε με λουκάνικο και φέτα αλλά και με κιμά όπως σε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 10 αγκινάρες μεγάλες
  • 300γρ. κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κούπες παρμεζάνα ή κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 λεμόνια
  • 1 κούπα ζωμός κοτόπουλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια το σκόρδο για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά

Βήμα 8

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις αγκινάρες

Βήμα 9

Τις γεμίζουμε με τον κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί

Βήμα 10

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 11

Οι αγκινάρες γεμιστές με κιμά είναι έτοιμες!

 

Tips

 

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο κιμά σου αρέσει
  • Μπορείς να το φτιάξεις με μπεσαμέλ!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή