Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι

2014-08-04
αγκιναρες γεμιστες με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια τέλεια συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως αν θέλεις κάτι ελαφρύ. Οι αγκινάρες είναι πολύ νόστιμες και μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά υλικά για τη γέμισή τους όπως τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα όπως τις φτιάχνουν στην Ιταλία ή με διάφορα αλλαντικά και κιμά. Η εκδοχή με το ρύζι είναι πιο ελαφριά και πιο ανοιξιάτικη.

Υλικά

  • 10-12 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 10-12 κουτ.σούπας ρύζι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό με φέτες λεμονιού

Βήμα 2

Αφήνουμε για 5 λεπτά και εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό και ελάχιστο νερό (ίσα να βράσει λίγο το ρύζι, όπως κάνουμε στα γεμιστά)

Βήμα 7

Βάζουμε τις αγκινάρες στο ταψί και τις γεμίζουμε με ένα κουταλάκι

Βήμα 8

Ρίχνουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο

Βήμα 9

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει

Βήμα 11

Οι αγκινάρες γεμιστές με ρύζι είναι έτοιμες!

 

Tips

 

  • Μπορείς να προσθέσεις λαχανικά της επιλογής σου!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή