Αγκινάρες γεμιστές με τυριά από το Άργος

2014-02-26
Αγκινάρες γεμιστές με τυριά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια από τις σπεσιαλιτέ της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας και του Άργους είναι η συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με τυριά. Δοκίμασε την και γράψε μου παρακάτω διαφορετικές εκτελέσεις και προτάσεις. Εγώ την δοκίμασα προσθέτοντας και λίγη κρέμα γάλακτος στη γέμιση.

Υλικά

  • 6 αγκινάρες μεγάλες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα ψωμιού, τριμμένη, στεγνή
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1,5 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα ξερά φύλλα.

Βήμα 2

Περνάμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε βάλει αλάτι και λεμόνι.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση που περιέχει την ψίχα ψωμιού, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, 1 αυγό, 1 φλιτζάνι λάδι, πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι από μόνο του είναι αλμυρό.

Βήμα 4

Παίρνουμε μια μια τις αγκινάρες, κάνουμε γούβα, βάζουμε μέσα τη γέμιση και τις τοποθετούμε με τη σειρά σε κατσαρόλα με κατάλληλο μέγεθος, ώστε να χωρούν ακριβώς οι αγκινάρες και να μην πέσει η γέμιση.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και νερό μέχρι τη μέση (προσοχή να μη σκεπαστούν πλήρως) και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.

Βήμα 6

Χτυπάμε τα δύο αυγά, ρίχνουμε το λεμόνι, λίγο ζουμί από τις αγκινάρες και περιχύνουμε το φαγητό.

Βήμα 7

Οι αγκινάρες γεμιστές με τυριά είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

 

Tips

  • Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πιο πυκνό το μείγμα του γεμίσματος προσθέτοντας και κρέμα γάλακτος ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
  • Μπορούμε επίσης να ροδίσουμε τις αγκινάρες μας περνώντας τες για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε από το γκριλ του φούρνου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή