Αγκινάρες Κρητικές ξυδάτες σε σαλάτα

2014-04-29
Αγκινάρες Κρητικές
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 24:000 h
  • Έτοιμη σε : 24:20 h

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις αγκινάρες Κρητικές σου παρουσιάζω παρακάτω ώστε εφαρμόζοντας την να διατηρείς τις αγκινάρες ολόκληρο χρόνο και να τις έχεις για σαλάτα. Είναι καλύτερα να είναι ολόκληρα μικρά αγκιναράκια. Δοκίμασε την συνταγή και στείλε μου τα σχόλια σου.

Υλικά

  • αγκινάρες πολύ μικρές (αφερφάκια της αγκινάρας) ή μεγάλες κομμένες στα τέσσερα
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι
  • ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις χαράζουμε στα τέσσερα (αν είναι μεγάλες) και τις ρίχνουμε σε λεκάνη, όπου έχουμε βάλει νερό και λίγο αλεύρι για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Αφού καθαρίσουμε όσες αγκινάρες θέλουμε, κάνουμε την άρμη, βάζοντας τόσο αλάτι όσο να επιπλέει ένα αυγό φρέσκο στην επιφάνεια της άρμης.

Βήμα 3

Ξεπλένουμε τις αγκινάρες (ή τα αγκιναράκια) από το αλευρωμένο νερό και τις ρίχνουμε μέσα στην άρμη 24 ώρες (πρέπει να είναι σκεπασμένες οι αγκινάρες με την άρμη).

Βήμα 4

Έπειτα τις σουρώνουμε, τις τακτοποιούμε σε γυάλα και τις σκεπάζουμε με λάδι.

Βήμα 5

Οι αγκινάρες Κρητικές είναι έτοιμες και όταν τις παίρνουμε για σαλάτα τους βάζουμε ξύδι στο πιάτο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή