Αγκινάρες με αρακά κοκκινιστές

2014-08-05
αγκιναρες με αρακα κοκκινιστες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για αγκινάρες με αρακά κοκκινιστές, ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό διαιτολόγιο. Οι αγκινάρες είναι πολύ νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, όπως αυτόν που μαζί με τον αρακά και την ντομάτα δίνουν ένα ωραίο χορτοφαγικό πιάτο που μοσχοβολάει!

Υλικά

  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 700 γρ. αρακά
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή μια κονσέρβα ντοματάκια
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τις αγκινάρες

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Οι αγκινάρες με αρακά κοκκινιστές είναι έτοιμες!

 

Tips

 

  • Χρησιμοποίησε είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο αρακά
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή