Αγκινάρες με αυγά στο τηγάνι από το Αίγιο

2014-02-26
Αγκινάρες με αυγά
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μοιράζομαι μαζί σας μια καταπληκτική, πάρα πολύ θρεπτική και παραδοσιακή συνταγή από το Αίγιο για να φτιάξετε αγκινάρες με αυγά στο τηγάνι και να μου πείτε διαφορετικά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσατε.

Υλικά

  • 6 αγκινάρες
  • 8 αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Μυζήθρα τριμμένη
  • Λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φύλλα από τις αγκινάρες, τις καθαρίζουμε από το χνούδι τους, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό που έχουμε στύψει μέσα λεμόνι και αλάτι.

Βήμα 2

Μετά από αυτό, τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Βήμα 3

Χωρίζουμε τις αγκινάρες στη μέση και τις κόβουμε λεπτές φέτες.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι. Όταν κάψει ρίχνουμε αλατοπιπερωμένες τις αγκινάρες και λίγο νερό για να ψηθούν.

Βήμα 5

Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και αφήνουμε να ψηθούν.

Βήμα 7

Αφού ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζουμε με πιάτο και αφήνουμε να ψηθούν κι από την άλλη μεριά.

Βήμα 8

Όταν μείνουν μόνο με το λάδι τους, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 9

Σερβίρουμε τις αγκινάρες με αυγά σε ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουμε επάνω την τριμμένη μυζήθρα.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή