Αγκινάρες με κιμά και γιαούρτι

2014-10-17
αγκιναρες με κιμα και γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις αγκινάρες με κιμά και γιαούρτι, ένα νόστιμο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις ως κυρίως πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και ως ορεκτικό σε ένα μπουφέ. Γίνεται εύκολα και χωρίς πολύ κόπο ενώ δεν απαιτεί και πολλά υλικά! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

  • 12 καρδιές αγκινάρας (μέτρια ή μεγάλα κομμάτια)
  • 300 γρ. κιμάς από μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας ντοματοπολτός
  • 3/4 κούπα τριμμένο τυρί
  • Λίγο βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις αγκινάρες για 5 λεπτά και τις βάζουμε σε ταψί

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι

Βήμα 5

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον ντοματοπολτό

Βήμα 6

Ρίχνουμε βασιλικό και νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί

Βήμα 7

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και ρίχνουμε το τυρί-κρατώντας λίγο για το τέλος

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία

Βήμα 11

Οι αγκινάρες με κιμά και γιαούρτι είναι έτοιμες

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις τη συνταγή απλά μόνο με τον κιμά
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή