Αγκινάρες με κουκιά και αρακά λεμονάτο

2014-10-19
αγκιναρες με κουκια και αρακα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις αγκινάρες με κουκιά και αρακά λεμονάτο, ένα θρεπτικό και πολύ χορταστικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Είναι πολύ υγιεινό και συνδυάζει τόσο καλά όλα τα υλικά που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας αρέσει!

Υλικά

  • Μισό κιλό αρακάς ξεφλουδισμένος
  • 400 γρ. κουκιά ξεφλουδισμένα
  • 8 καρδιές αγκινάρας κομμένες σε μπουκιές
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες

Βήμα 4

Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον αρακά και τα κουκιά

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό να τα καλύπτει

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και χυμό λεμονιού

Βήμα 8

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά

Βήμα 9

Οι αγκινάρες με κουκιά και αρακά λεμονάτο είναι έτοιμες

 

Tips

  • Πρόσθεσε και άλλα μυρωδικά της επιλογής σου
  • Μπορείς να προσθέσεις τσίλι
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή