Αγκινάρες ογκρατέν γεμιστές με κιμά

2015-09-26
agkinares-ogkraten
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Πρόκειται για τις αγκινάρες που δεν είναι συνήθως στις προτιμήσεις των περισσότερων και τις ετοιμάζουν σαν μια από τις συνταγές με ογκρατέν. Η συγκεκριμένη πρόταση να είστε σίγουροι ότι θα πάρει πολλά συγχαρητηρία όχι μόνο από τους φίλους της αγκινάρας αλλά και από εκείνους που δεν την προτιμούν καθώς η γεύση της είναι αρκετά περιορισμένη αφού συνδυάζεται με διάφορα άλλα υλικά όπως ο κιμάς και η μπεσαμέλ καθώς επίσης από δεκάδες υλικά που τροποποιούν την τελική γεύση της συνταγής όπως η κανέλα, ο μαϊντανός, το σκόρδο και η δάφνη. Η πρόταση συνδυάζεται άψογα με μια σαλάτα από αυτές που σου έχουμε προτείνει και είναι ιδανική για ένα νοστιμότατο δείπνο. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 12 αγκινάρες μέτριες
  • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σφικτή μπεσαμέλ
  • 150 γραμ βιτάμ
  • ½ κιλό κιμά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τις αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, το χνούδι, τα σκληρά φύλλα και τις τοποθετούμε σε μία λεκάνη με χυμό 2 λεμονιών για να μην μαυρίσουν.

Βήμα 2

Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βιτάμ μέχρι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τη δάφνη, το μαϊντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ρίγανη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι, τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30-35 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Μόλις ψηθεί το μίγμα με τον κιμά γεμίζουμε τις αγκινάρες, τις περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή