Αγκιναρόπιτα Κεφαλονιάς

2014-10-02
αγκιναροπιτα κεφαλονιας
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις εύκολα αγκιναρόπιτα Κεφαλονιάς, μια πολύ νόστιμη πίτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου. Γίνεται εύκολα και είναι πολύ υγιεινή και χορταστική, ιδανική για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια!

Υλικά

  • 15 αγκινάρες κομμένες στα 4
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα ρύζι (νυχάκι)
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Ελιές μαύρες κομμένες
  • 1/3 κούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουτ.σούπας μαιντανός
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 1/3 κούπας τσίπουρο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο

Βήμα 3

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα και προσθέτουμε τις αγκινάρες

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ελιές και το ρύζι

Βήμα 5

Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 5-λεπτά

Βήμα 8

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό, μάραθο και τυρί

Βήμα 9

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 10

Απλώνουμε το φύλλο σε ένα ταψί και βάζουμε τη γέμιση καλύπτουμε με το υπόλοιπο και είχνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 11

Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά

Βήμα 12

Η αγκιναρόπιτα Κεφαλονιάς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις αρακά
  • Πρόσθεσε και άλλα τυριά της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή