Αγριογούρουνο κοκκινιστό με μακαρόνια στην κατσαρόλα

2015-10-17
agriogourouno-kokkinisto-me-makaronia
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Στην σημερινή μας συνάντηση, αγαπημένες μου νοικοκυρές, αποφάσισα να προτείνω ένα σπάνιο, για την δικιά μου κουζίνα έστω, κρέας. Μιλάω για τον αγριόχοιρο, το αγριογούρουνο, το οποίο το μυστικό του για να μαγειρευτεί ωραία και να φύγει η έντονη μυρωδιά του είναι να το μαρινάρουμε. Η μαρινάδα αποτελείται από αρκετό ξύδι, κόκκινο κρασί, μπαχαρικά, κρεμμύδια και διαρκεί γύρω στις 12 ώρες. Προτίμησα να μαγειρέψω το κρέας αυτό σε χύτρα ταχύτητος, θέλοντας να εξοικονομήσω χρόνο. Συνοδεύομε με όποιο είδος μακαρονιού επιθυμείτε, ή ακόμη και με απλό ρύζι. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε να τους εντυπωσιάσετε ξανά. Καλή δοκιμή!

Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα - ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • Γαρίφαλο σκόνη
  • Κανέλλα σκόνη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι χονδρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, με νερό, ξύδι και το αφήνουμε για 10 ώρες περίπου μέχρι να καθαρίσει.

Βήμα 2

Μόλις περάρουν οι ώρες αυτές αλλάζουμε το νερό και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις το ξαφρίσουμε καλά, το βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας και κρατάμε το ζουμί του.

Βήμα 3

Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, ροδίζουμε το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ζουμί του κρέατος που κρατήσαμε και το φήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 4

Τέλος σερβίρουμε με μακαρόνια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή