Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, βερύκοκα και κάστανα στη γάστρα

2015-10-20
agriogourouno-me-damaskhna-kai-verikoka-sto fourno
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Καλησπέρα αγαπητές μου. Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθούμε με ένα πρωτότυπο, ιδιαίτερο, λαχταριστό και πάνω απ όλα υγιεινό φαγητό παραθέτοντας μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για αγριογούρουνο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ο συνδυασμός του κρέατος μεγαλωμένο στη φύση, και των θρεπτικών στοιχείων του δαμάσκηνου και του βερύκοκου, μας δίνουν ένα αμιγώς γευστικό και υγιεινό πιάτο. Όπως είχα επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση, χρειάζεται πολύ καλό μαρινάρισμα περίπου 12 ωρών, ώστε το κρέας να έρθει να μαλακώσει και να χάσει την μυρωδιά που κουβαλούσε. Από την άλλη, τα φρούτα θα βγάλουν στο πιάτο μας όλα τα θετικά μέρη τους, που χρειάζεται αυστηρά ο οργανισμός μας, δηλαδή στην ενίσχυση της ενέργειας, υγείας της καρδιάς και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αποτελεί η εν λόγω συνταγή μια πολύ καλή ευκαιρία να συνθέσουμε ένα φαγητό πλούσιο σε όλα, που θα σας αρέσει πάρα πολύ. Εμπιστευτείτε με!

Υλικά

  • 1500-1700 γρ. τρυφερό αγριογούρουνο, κομμένο σε μεγαλούτσικα κυβάκια
  • 250 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. βερίκοκα ξερά
  • 400 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 15-20 κάστανα βρασμένα, αλλά να κρατάνε λίγο
  • 2 κιλά πατάτες μικρές για φούρνο
  • 2 κουταλάκια θυμάρι
  • μία χούφτα μύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε στη γάστρα, το κρέας, το κρασί, το λάδι, το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε μαζί με το κρέας, το κρασί, το λάδι, το cranberries, το θυμάρι, τα αμύγδαλα την σκεπάζουμε και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά ρίχνουμε τα βερικόκα, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, ψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου ακόμη και 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο ψήνουμε χωρίς το καπάκι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή