Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, βερύκοκα και κάστανα στη γάστρα
2015-10-20- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Κυρίως Πιάτο
- Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολες
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
- Έτοιμη σε : 2:20 h
Καλησπέρα αγαπητές μου. Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθούμε με ένα πρωτότυπο, ιδιαίτερο, λαχταριστό και πάνω απ όλα υγιεινό φαγητό παραθέτοντας μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για αγριογούρουνο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ο συνδυασμός του κρέατος μεγαλωμένο στη φύση, και των θρεπτικών στοιχείων του δαμάσκηνου και του βερύκοκου, μας δίνουν ένα αμιγώς γευστικό και υγιεινό πιάτο. Όπως είχα επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση, χρειάζεται πολύ καλό μαρινάρισμα περίπου 12 ωρών, ώστε το κρέας να έρθει να μαλακώσει και να χάσει την μυρωδιά που κουβαλούσε. Από την άλλη, τα φρούτα θα βγάλουν στο πιάτο μας όλα τα θετικά μέρη τους, που χρειάζεται αυστηρά ο οργανισμός μας, δηλαδή στην ενίσχυση της ενέργειας, υγείας της καρδιάς και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αποτελεί η εν λόγω συνταγή μια πολύ καλή ευκαιρία να συνθέσουμε ένα φαγητό πλούσιο σε όλα, που θα σας αρέσει πάρα πολύ. Εμπιστευτείτε με!
Υλικά
Αρχικά ρίχνουμε στη γάστρα, το κρέας, το κρασί, το λάδι, το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ. Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε μαζί με το κρέας, το κρασί, το λάδι, το cranberries, το θυμάρι, τα αμύγδαλα την σκεπάζουμε και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 60 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά ρίχνουμε τα βερικόκα, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, ψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου ακόμη και 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο ψήνουμε χωρίς το καπάκι.Διαδικασία
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3