Αγριογούρουνο φούρνου Χριστουγεννιάτικο

2015-12-24
agriogourouno-xristougenniatiko
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Αγαπημένες μου φίλες, καλημέρα. Εύχομαι να είστε όλες μια χαρά, να περνάτε υπέροχα τις μέρες αυτές, να είστε γεμάτες αισιοδοξία, να χαμογελάτε. Σήμερα, έχω να σας προτείνω ένα παραδοσιακό φαγητό, που περιμένουμε όλοι πως και πως να φάμε στις γιορτές των Χριστουγέννων, που γίνεται ακόμα καλύτερο αν έχουμε την δυνατότητα να το απολαύσουμε συνδυαζόμενο με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας στην επαρχεία. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην μαγειρέψω μια σπάλα από αγριογούρουνο ιδίως αυτές τις μέρες. Καθώς, όπως είπαμε, το χοιρινό και το αγριογούρουνο είναι πολύ παραδοσιακά κρέατα για τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα πως αυτή θα ήταν η πρότασή μου στα αγαπημένα μου πρόσωπα για το Σαββατοκύριακο. Η συνταγή είναι εύκολη και συνάμα χρονοβόρα. Το κυνήγι ως γνωστό θέλει αρκετό χρόνο για να πάρει τη νοστιμιά που θέλουμε, να το μαρινάρουμε και να το ψήσουμε όσο πιο αργά μπορούμε. Ξεκινήστε να συλλέγετε τα υλικά, και δοκιμάστε την συνταγή με την πρώτη ευκαιρία. Καλέστε στο σπίτι αγαπημένους φίλους, και κάντε ένα αξέχαστο οικογενειακό τραπέζι, ένα αξέχαστο γευστικό δώρο σε όσους το ζήσουν. Για ακόμα μια φορά, θα τους αφήσετε όλους άφωνους. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες μου φίλες, με αγάπη, υγεία, χαμόγελα!

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί καλό
  • 15 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 10 ρόγες κόκκινες σταφύλι
  • 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 φλυτζ σπορέλαιο
  • 2 1/2 κιλά αγριογούρουνο
  • μπαχάρι σε κόκους
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στη γάστρα βάζουμε το αγριογούρουνο, το λάδι, το κρεμμύδι και το ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να το σκεπάσουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές γυρίζοντας το χωρίς να το τρυπίσουμε.

Βήμα 2

Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το μισό μπουκάλι κρασί, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και το ψήνουμε για 1 ώρα ρίχνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Βήμα 3

Μόλις περάσει η 1 ώρα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το υπόλοιπο κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτουμε το σταφύλι, τα κάστανα, λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή