Αθερίνα με κουρκούτι

2015-07-11
Αθερίνα με κουρκούτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Ανακάλυψε μία από τις πιο κλασικές και λαχταριστές συνταγές με αθερίνα για να φτιάξεις την πεντανόστιμη αθερίνα με κουρκούτι το οποίο έχουμε αρωματίσει με φρέσκο δυόσμο και εμπλουτίσει με ντοματούλα και κρεμμυδάκι, αποκλειστικά μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία πανεύκολη όπως καταλαβαίνουμε όλοι συνταγή για ψάρι με λίγα και αγνά υλικά, ιδιαίτερα οικονομική και φυσικά τόσο νόστιμη που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Ιδανικά σου προτείνω να σερβίρεις το πιάτο σου με μία δροσερή sause και ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. Μη χάνεις στιγμή δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτό το εκπληκτικό καλοκαιρινό πιάτο και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αθερίνα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 4 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας από τα οποία μπορούμε αν θέλετε να αφαιρέσουμε το κεφάλι και την ουρά τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπόλ ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας το αλεύρι με τα αυγά ενώ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά το κουρκούτι και βυθίζουμε σε αυτό μία μία τις αθερίνες.

Βήμα 4

Τέλος ρίχνουμε τα ψάρια στο τηγάνι αφήνοντας τα για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές να τηγανιστούν ενώ αμέσως μετά τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια προτού σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή