Αθερίνα σαγανάκι

2015-03-20
αθερινα σαγανακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε αθερίνα σαγανάκι, ένα τέλειο πιάτο για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο αλλά και για κυρίως σε μεγαλύτερη ποσότητα. Θα ξετρελαθούν όλοι ακόμα κι αν δεν προτιμάνε ψάρια όπως η αθερίνα. Ένας πραγματικά πολύ έξυπνος τρόπος για να μαγειρέψετε την αθερίνα. Είναι πεντανόστιμη! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό αθερίνες
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αθερίνες και τις πλένουμε καλά

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τις αθερίνες

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το κρασί, το ούζο, τη ρίγανη, το ξύδι

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά

Βήμα 6

Η αθερίνα σαγανάκι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με μυρωδικά της επιλογής σας
  • Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και με άλλα μικρά ψάρια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή