Αλμυρό french toast σουφλέ στο φούρνο

2016-01-04
Αλμυρό french toast σουφλέ στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Το πιο εύκολο αλμυρό σνάκ πλούσιο σε γεύση και απίστευτης νοστιμιάς που φυσικά μπορεί να αποτελέσιε και κανονικό γεύμα, εγώ το ονομάζω αλμυρό french toast σουφλέ στο φούρνο και είναι όσο υπέροχο σας το παρουσιάζω. Στην ουσία πρόκειται για ένα ψευτοσουφλέ που φτιάχνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα με υλικά που όλες μας έχουμε στο σπίτι όπως είναι φέτες του τόστ, τυράκι και αλλαντικά της επιλογής σας, αυγά χτυπηένα με λίγη κρέμα γάλακτος για να περιχύσουμε το φαγητό μας αλλά και ελάχστο καυτό ηλιέλαιο προκειμένου να περιχύσουμε με αυτό τις φέτες ψωμιού μας και να χαρίσουμε στο φαγητό μας μία έξτρα πινελιά νοστιμιάς. Φίλες μου σας παροτρύνω να το φτιάξετε και εσείς χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι απλό, πεντανόστιμο και γενικότερα αποτελούν εκείνα τα ευφάνταστα πιάτα με τα οποία μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται και εμείς κυρίως οι νοικοκυρές δεν σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα για να το ετοιμάσουμε.

 

Υλικά

  • 20 φέτες ψωμί του τόστ
  • 10 φέτες τυρί τσένταρ
  • 10 φέτες βραστή γαλοπούλα ή ότι άλλο αλλαντικό θέλετε
  • 7 αυγά
  • 130 γραμ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού βουτυρώσουμε καλά ένα βαθύ πυρέξ ή μία φόρμα, τοποθετούμε σε σειρά τις φέτες του τόστ όσο το δυνατόν πιο όρθιες και στριμωχτά προκειμένου να καλύψουν όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια γεμίζουμε ανά δύο φέτες ψωμιού με φέτες τυριού και βραστής γαλοπούλας.

Βήμα 3

Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπόλ και καίμε λιγάκι το ηλιέλαιο στο τηγάνι.

Βήμα 4

Τέλος περιχύνουμε το μείγμα μας πρώτα με το ηλιέλαιο και μετά με τα αυγά και την κρέμα.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στο γκρίλ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η φριτάτα μας.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή