Αμερικάνικη γέμιση γαλοπούλας απλή και χωριστή (της Αργυρώς)

2014-11-26
gemisi-galopoulas-me-kima-kai-damaskina
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 20:20 h

Μια γιορτινή συνταγή για να φτιάξετε γέμιση Αμερικάνικη γέμιση γαλοπούλας απλή και χωριστή (της Αργυρώς) με πολύ απλό τρόπο. Αυτή η συνταγή σε συνδυασμό με την γαλοπούλα αποτελεί επιτομή του γιορτινού δείπνου και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Προσθέστε εξτρα υλικά αν το επιθυμείτε αλλα να θυμάστε οτι η μαγεία βρίσκεται στην απλότητα.

Υλικά

  • 250 γρ. κιμά ανάμικτο
  • 60 μλ. βούτυρο
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1 κιλό ψωμί μιας μέρας με προζύμι, σε κύβους
  • 250 μλ. δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • Ενα ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 250 μλ. ζωμό κοτόπουλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίσουμε σε λίγο λάδι τον κιμά και τον σπάμε με μια κουτάλα.

Βήμα 2

Σε ενα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ενα μπωλ και προσθέτουμε το ψωμί, τα δαμάσκηνα και τον μαιντανό.

Βήμα 4

Φυλάμε την γέμιση σκεπασμένη στο ψυγείο για μια μέρα περίπου.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 ºC.

Βήμα 6

Η Αμερικάνικη γέμιση γαλοπούλας απλή και χωριστή είναι έτοιμη.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή