Αμπελοβλάσταρα βραστά

2014-04-09
Αμπελοβλάσταρα βραστά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις αμπελοβλάσταρα βραστά θα βρεις παρακάτω κατευθείαν από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου. Αμπελοβλάσταρα, είναι βλαστάρια, το επάνω – επάνω και τρυφερό μέρος από τα αμπέλια. Τα καθαρίζουμε τραβώντας τις ίνες από το μέρος που είναι κομμένο το βλαστάρι προς τα κάτω. Δηλαδή  το ξεφλουδίζουμε και αν είναι σκληρό το πάνω μέρος, το κόβουμε και το πετάμε.

 

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάλι κοφτό σούπας αλάτι
  • λίγο ξύδι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε τα βλαστάρια, τα πλένουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα αμπελοβλάσταρα και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 45 - 50 λεπτά.

Βήμα 3

Τα βγάζουμε από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε κομμένα στη σαλατιέρα, με ψιλοκομμένο σκόρδο.

Βήμα 4

Τα περιχύνουμε με μπόλικο λάδι και ξύδι και σερβίρουμε τα αμπελοβλάσταρα βραστά και κρύα από το ψυγείο και σχεδόν ζεστά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή