Αμπελοβλάσταρα τουρσί

2014-04-09
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ γευστική, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις αμπελοβλάσταρα τουρσί από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου θα βρεις παρακάτω για να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • βλαστάρια αμπελίσια
  • ξύδι
  • αλάτι
  • σκόρδο (χλωρό και ξερό)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε από τα βλαστάρια τα φύλλα και μένει μόνο το βλαστάρι.

Βήμα 2

Τα βράζουμε, τελείως μόνα τους, με νερό και όταν δούμε ότι κιτρινίζουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.

Βήμα 3

Έχουμε έτοιμο το ξύδι μέσα σε ένα βάζο μαζί με τα σκόρδα, καθαρισμένα και κομμένα (τα κεφάλια των ξερών σκόρδων σε κολόνες, τα χλωρά σε μικρά κομμάτια), βάζουμε μέσα τα βλαστάρια και μετά από λίγες μέρες, γίνονται τουρσί.

Βήμα 4

Τα αμπελοβλάσταρα τουρσί είναι έτοιμα και σερβίρονται με λάδι ωμό.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή