Αμπελοφάσουλα γιαχνί

2014-07-26
αμπελοφασουλα γιαχνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για αμπελοφάσουλα γιαχνί που μοιάζει πολύ με τα φασολάκια κοκκινιστά, ένα φαγητό που συνοδεύεται με μπόλικη φέτα και ψωμάκι! Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν συνοδευτικό σε κρέας, ενώ αν βάλετε πατάτες και λαχανικά μπορεί να είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 3 πατάτες κομμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα

Βήμα 2

Αν έχουμε βρει μεγάλα τότε μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα καρότα και τη ντομάτα

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται ενδιάμεσα

Βήμα 9

Τα αμπελοφάσουλα γιαχνί είναι έτοιμα!

 

Tips

 

  • Σέρβιρε με μπόλικη φέτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή