Αμπελοφάσουλα κοκκινιστά

2014-07-24
αμπελοφασουλα κοκκινιστα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις αμπελοφάσουλα κοκκινιστά και να τα σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό μαζί με κρέας. Ένα πολύ νόστιμο ανοιξιάτικο πιάτο που είναι πολύ χορταστικό και θρεπτικό και αρέσει σε όλους. Εννοείται γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το απολαμβάνεις μαζί με μπόλικο ψωμί και φέτα!

Υλικά

  • Μισό κιλό αμπελοφάσουλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ μαζί με ένα ποτήρι νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Βήμα 7

Τα αμπελοφάσουλα κοκκινιστά είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Καλό είναι να σιγοβράσεις τη σάλτσα για να μειωθεί στο μισό και να έχεις μια ωραία γεύση ντομάτας στο τέλος
  • Μπορείς να προσθέσεις κρεμμύδι ανάλογα με το γούστο σου
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή