Αμπελοφάσουλα με ντομάτα, ελιές, μουστάρδα και ξύδι

2014-04-14
Αμπελοφάσουλα με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική, γευστική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα με ντομάτα, ελίές, μουστάρδα και ξύδι θα βρεις παρακάτω για να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 150 γραμ. μαύρες ελιές
  • 2 ντομάτες
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε με προσοχή τα φασολάκια από τις κλωστές και τα πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Βάζουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε ξεσκέπαστα για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα.

Βήμα 3

Μόλις βράσουν, χωρίς να λιώσουν, τα στραγγίζουμε στο τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα στραγγισμένα φασολάκια σε σαλατιέρα, κόβουμε μέσα τις ντομάτες σε φετούλες, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ρίχνουμε τις ελιές και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Χτυπάμε χωριστά το λαδόξυδο, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικη, βάζουμε 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα και αφού τα χτυπήσουμε καλά, περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τη σαλάτα.

Βήμα 6

Τα αμπελοφάσουλα με ντομάτα είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή