Αμπελόφασουλα με τόνο

2014-07-25
αμπελοφασουλα με τονο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5m

Μια απλή συνταγή για να φτιάξεις αμπελοφάσουλα με τόνο, ένα πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο αφού είναι χορταστικό αλλά ελαφρύ. Τα φασολάκια ταιριάζουν με διάφορα συστατικά όπως το τυρί και οι ντομάτες όμως εάν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο φτιάξε αυτή τη συνταγή που περιέχει μια ωραία σάλτσα πέστο που ταιριάζει πολύ!

Υλικά

  • 250 γρ. αμπελοφάσουλα έτοιμα βρασμένα (ή στον ατμό)
  • 1,5 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας παρμεζάνα
  • 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το σκόρδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμπελοφάσουλα με τον τόνο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτα πέστο

Βήμα 4

Μπορείς να το σερβίρεις αμέσως ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Βήμα 5

Τα αμπελοφάσουλα με τόνο είναι έτοιμα!

 

Tips

 

  • Ταιριάζει και με σάλτσα βινεγκρέτ
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή