Αμυγδαλωτά Άνδρου με ψωμί

2015-04-29
Αμυγδαλωτά Άνδρου με ψωμί
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 12:25 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη συνταγή για να φτιάξεις τα αμυγδαλωτά Άνδρου με ψωμί με τον τρόπο που τα φτιάχνει η μητέρα του κολλητού μου που μένει μόνιμα στο Μπατσί της Άνδρου. Πρόκειται για μια νοστιμότατη παραδοσιακή και κλασική πρόταση που είναι από τις αγαπημένες μου για αμυγδαλωτά καθώς έχουν σαν βάση το ψωμί και είναι λουσμένα με άχνη ζάχαρη. Αυτός ο συνδυασμός με τα αμύγδαλα και με τα διάφορα υπόλοιπα υλικά παράγει μια γεύση μοναδικής νοστιμιάς την οποία σου προτείνω να γευτείς μαγειρεύοντας τα και να μου στείλεις σχόλια, εντυπώσεις και παρατηρήσεις στον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1-2 αυγά ολόκληρα
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 ποτήρι ψίχα από άσπρο ψωμί μπαγιάτικο
  • ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα και τα κόβουμε από την κρεατομηχανή με το μεσαίο μαχαίρι.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα ασπράδια των 6 αυγών μαρέγκα και προσθέτουμε τους 3 κρόκους και το 1 1/2 ποτήρι τριμμένη ψίχα.

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε λεκάνη καθώς και τη ζάχαρη, τα ζυμώνουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτα άσπρη, καθαρή και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί.

Βήμα 4

Το πρωί, αν είναι σφιχτά, προσθέτουμε 1-2 αυγά και πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 με 25 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 7

Τα βρέχουμε με ανθόνερο και τα περνάμε σε ζάχαρη άχνη.

Βήμα 8

Σε περίπτωση που θέλουμε να τα κρατήσουμε δεν τα βρέχουμε και μόλις κρυώσουν, τα φυλάμε σε ένα πλαστικό κουτί μέχρι να τα χρειαστούμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή