Αμυγδαλωτά άψητα με μπισκότα

2015-04-19
Αμυγδαλωτά άψητα με μπισκότα
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω παρακάτω μια νοστιμότατη συνταγή για αμυγδαλωτά άψητα με μπισκότα που είναι από τις αγαπημένες μου και πιο γευστικές προτάσεις για αμυγδαλωτά που σου έχουμε προτείνει εδώ στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια αρκετά απλή συνταγή που φτιάχνουμε το ζυμάρι το οποίο περιέχει σαν βάση το μπισκότο και τα διάφορα κλασικά υλικά των αμυγδαλωτών τα οποία όμως δεν ψήνουμε. Είναι μια σχετικά γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή την οποία σου συνιστώ να δοκιμάσεις και να φτιάξεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου για τυχόν διευκρινίσεις και απορίες καθώς και να μου στείλεις τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου για την συνταγή αυτή.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα μπισκότα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κουτί γάλα βλάχας
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ ή λικέρ
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Στη λεκάνη ρίχνουμε τριμμένα τα μπισκότα.

Βήμα 2

Από πάνω σκορπάμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το κακάο και με το κουτάλι, τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε κατόπιν τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ ή το λικέρ, το μέλι, το βούτυρο λιωμένο και πάνω από όλα αυτά περιχύνουμε με το γάλα.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πάλι με το κουτάλι και κατόπιν τα ζυμώνουμε με το χέρι ώσπου να ενωθούν και να γίνει μία ζύμη.

Βήμα 5

Αν η ζύμη είναι μαλακή, ρίχνουμε λίγα μπισκότα ακόμα.

Βήμα 6

Αν είναι σφιχτή, ρίχνουμε λίγο κονιάκ.

Βήμα 7

Απλώνουμε στο τραπέζι μία λαδόκολα, ρίχνουμε πάνω μπόλικη άχνη ζάχαρη και με το κουταλάκι παίρνουμε ζύμη και την κυλάμε στην άχνη.

Βήμα 8

Κατόπιν με στεγνά χέρια πλάθουμε το μπαλάκι και σχηματίζουμε αχλαδάκι.

Βήμα 9

Το τυλίγουμε πάλι στην άχνη και συνεχίζουμε.

Βήμα 10

Τοποθετούμε τα αχλαδάκια σε πιατέλα και για κοτσάνι βάζουμε ένα μικρό ξυλάκι από ρίγανη.

Βήμα 11

Για να μη μυρίζει η ρίγανη, πλένουμε το κοτσάνι από την προηγούμενη μέρα και το στεγνώνουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή