Αμυγδαλωτά Αιγαίου Πάρου στην κατσαρόλα

2015-05-26
Αμυγδαλωτά Αιγαίου Πάρου στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια απλή και εύκολη πρόταση για να φτιάξεις τα αμυγδαλωτά Αιγαίου Πάρου στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από τις πιο απλές συνταγές για αμυγδαλωτά που σου έχουμε προτείνει καθώς βασίζεται σε λίγα και απλά υλικά. Η βάση του γλυκού είναι η σιμιγδάλι και την γεύση την διαμορφώνουν εκτός από το ζυμάρι, τα αμύγδαλα, η άχνη ζάχαρη και η βανίλια που προσθέτουμε. Σου συνιστώ να επιχειρήσεις να φτιάξεις αυτή την πρόταση και να μοιραστείς μαζί μας τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου καθώς και να επικοινωνήσεις κάθε απορία που έχεις και κάθε διευκρίνιση που μπορεί να χρειαστείς, στον προβλεπόμενο χώρο στο τέλος της επεξήγησης των βημάτων της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • μισό ποτήρι του νερού σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι του νερού άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. ανθόνερο
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • ανθόνερο για ράντισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα κοπανάμε στο γουδί.

Βήμα 2

Τα βάζουμε στη λεκάνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και ζυμώνουμε ρίχνωντας λίγο λίγο το ανθόνερο.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 4

Δουλεύουμε το μίγμα μισή ώρα περίπου με ξύλινο κουτάλι ώσπου να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.

Βήμα 5

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει, κόβουμε μικρές μπαλίτσες από το μίγμα και πλάθουμε αμυγδαλωτά σε διάφορα σχήματα (σαν κουραμπιεδάκια, αχιβάδες κλπ.)

Βήμα 6

Τα περνάμε κατόπιν ελαφρά από άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.

Βήμα 7

Την άλλη μέρα τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα περνάμε από μπόλικη άχνη ζάχαρη.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή