Αμυγδαλωτά γάμου Κυπριακά με κουβερτούρα

2015-05-22
Αμυγδαλωτά γάμου Κυπριακά με κουβερτούρα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω την συνταγή για αμυγδαλωτά γάμου Κυπριακά με κουβερτούρα που είναι μια παραδοσιακή πρόταση που την φτιάχνουν στην Κύπρο. Είναι μια πραγματικά συγκλονιστική συνταγή, από τις καλύτερες για αμυγδαλωτά που μπορείς να βρεις καθώς η βάση της είναι το παξιμάδι και η γεύση της είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του παξιμαδιού με το κονιάκ, το λικέρ και την κουβερτούρα και όπως καταλαβαίνεις μόνο και μόνο από τα υλικά, η γεύση της είναι εκπληκτική. Στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια μόλις δοκιμάσεις την συνταγή και για όποια ερώτηση θέλεις, μπορείς να μου την στείλεις στα σχόλια στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ παξιμάδι κοπανισμένο
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ ή λικέρ
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας σοκολάτα σκόνη (όχι κακάο)
  • αμύγδαλα κοπανισμένα για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα σκεύος, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει πηχτό σιρόπι.

Βήμα 2

Τότε προσθέτουμε το κοπανισμένο παξιμάδι και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί πάνω στη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα διαλυμένη στο λικέρ.

Βήμα 4

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ξανά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, κόβουμε μικρά κομμάτια, τα πλάθουμε στρογγυλά, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε, τα τυλίγουμε σε κοπανισμένα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια ειδικά για σοκολατάκια που αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή