Αμυγδαλωτά για βάπτιση νησιώτικα Σκοπέλου (Χαμαλιά)

2015-06-13
Αμυγδαλωτά για βάπτιση νησιώτικα Σκοπέλου (Χαμαλιά)
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική και πολύ γευστική συνταγή για αμυγδαλωτά για βάπτιση νησιώτικα Σκοπέλου θα βρεις παρακάτω. Στο νησί τα ονομάζουν Χαμαλιά και είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για αμυγδαλωτά που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Οι νησιώτες τα φτιάχνουν για κάποιο μεγάλο γεγονός όπως η βάπτιση, ο γάμος ή ο αρραβώνας. Είναι μια εξαιρετικά απλή συνταγή καθώς βασίζεται σε μόλις 3 υλικά που είναι η αμυγδαλόψιχα, το ανθόνερο και η άχνη ζάχαρη την οποία βάζουμε και στο ζυμάρι αλλά και λούζουμε τα αμυγδαλωτά στο τέλος. Δοκίμασε να φτιάξεις την πρόταση αυτή και επικοινώνησε μαζί μου για να σου λύσω όποια απορία ή διευκρίνιση προκύψει στην πορεία ανάγνωσης ή εκτέλεσης της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • 4 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και κοπανισμένη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • μισό ποτήρι του κρασιού περίπου ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε το μίγμα, να γίνει μία σφιχτή ζύμη.

Βήμα 4

Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια μας και της δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως τους κουραμπιέδες.

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε σε χλιαρό φούρνο μόνο για δέκα λεπτά.

Βήμα 6

Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 7

Μετά, τα βουτάμε μέσα σε ανθόνερο, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή