Αμυγδαλωτά Ερμιόνης Κρανιδίου με κακάο και καρύδια

2015-05-30
Αμυγδαλωτά Ερμιόνης Κρανιδίου με κακάο και καρύδια
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια μοναδική και πολύ γευστική πρόταση για να φτιάξεις τα αμυγδαλωτά Ερμιόνης Κρανιδίου με κακάο και καρύδια που είναι μια αρκετά ιδιαίτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για αμυγδαλωτά που σου έχουμε κάνει εδώ στην ιστοσελίδα μας. Με βάση την μαρέγκα και με τον συνδυασμό των αμυγδάλων, των καρυδιών και του κακάο, τα αμυγδαλωτά αυτά έχουν ένα νοστιμότατο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου συνιστούμε να δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μας σχόλια, γνώμη, εντυπώσεις και παρατηρήσεις. Μην ξεχνάς πως στον χώρο στο τέλος της σελίδας μπορείς να μας στέλνεις οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειαστείς να κάνεις. Καλό μαγείρεμα.

Υλικά

  • μισό κιλό καρυδόψιχα
  • μισό κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 4 φύλλα ζελατίνα
  • 100 γραμ. κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό από λεμόνι
  • ξύσμα λεονιού
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε τα αμύγδαλα από το μύλο και τα βάζουμε στη λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη, λίγο ξύσμα λεμονιού, το μισό χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού ασπράδι αυγού, χτυπημένο μαρέγκα.

Βήμα 3

Λιώνουμε τη ζελατίνα σε ζεστό νερό, αφήνουμε να χλιάνει και ρίχνουμε στο μίγμα της λεκάνης 2 κουταλάκια του γλυκού και όλα μαζί τα ζυμώνουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα.

Βήμα 4

Αν το μίγμα είναι σφιχτό, ρίχνουμε λίγη μαρέγκα.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, κόβουμε μικρές μπαλίτσες από το μίγμα, τις πλάθουμε και σχηματίζουμε αμυγδαλωτά σε οποιοδήποτε σχήμα (στο εμπόριο πωλούνται καλούπια ξύλινα με διάφορα σχήματα).

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε λαδόκολα και ετοιμάζουμε τη δεύτερη ζύμη.

Βήμα 7

Αλέθουμε τα καρύδια και την καρυδόψιχα την βάζουμε στη λεκάνη.

Βήμα 8

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη μαρέγκα, 2 κουταλιές σούπας ζελατίνα και όλα μαζί τα ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 9

Κόβουμε μπαλίτσες όπως και στα προηγούμενα και πλάθουμε αμυγδαλωτά.

Βήμα 10

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα αμυγδαλωτό που τοποθετήσαμε στη λαδόκολα, αλείφουμε τη μία πλευρά με λίγη ζελατίνα και πάνω κολλάμε το δεύτερο αμυγδαλωτό (από τη ζύμη με τα καρύδια).

Βήμα 11

Τα τυλίγουμε κατόπιν σε άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε κουτί για να διατηρούνται μαλακά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή