Αμυγδαλωτά εύκολα Χανίων Κρήτης

2015-05-10
Αμυγδαλωτά εύκολα Χανίων Κρήτης
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω μια γευστικότατη και διαφορετική πρόταση για αμυγδαλωτά εύκολα Χανίων Κρήτης που είναι μια εξαιρετική τοπική σπεσιαλιτέ την οποία πήρα από τον κολλητό μου που ζει μόνιμα λίγο έξω από τα Χανιά. Είναι μια ιδιαίτερη προτροπή σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς μοιάζουν περισσότερο με κουλουράκια και δεν περιέχουν καθόλου άχνη ζάχαρη. Τα βασικά υλικά εκτός των αυγών που κάνουν την μαρέγκα, είναι η μεγάλη ποσότητα αμυγδάλων και ζάχαρης και η γεύση τους απογειώνεται με την προσθήκη του κονιάκ, της βανίλιας και του ανθόνερου. Είναι μια εξαιρετική συνταγή την οποία σου συνιστώ να δοκιμάσεις να μαγειρεύσεις και αφού τα απολαύσεις θα ήθελα να μου στείλεις την γνώμη και τις εντυπώσεις σου στον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής, μετά την περιγραφή εκτέλεσης της συνταγής. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 960 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 640 γραμ. ζάχαρη
  • 10 ασπράδια αυγών και 1 αυγό ολόκληρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι ανθόνερο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε ώσπου να λιώσει.

Βήμα 2

Χτυπάμε χωριστά το ολόκληρο αυγό και το προσθέτουμε, επίσης τις βανίλιες, το μισό ανθόνερο, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ώσπου να πλάθονται, βρέχοντας τα χέρια μας με ανθόνερο.

Βήμα 4

Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεσμένο παξιμάδι.

Βήμα 5

Στρώνουμε στη λαμαρίνα μία λαδόκολα και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά κατά διαστήματα.

Βήμα 6

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 7

Αν κολλήσουν στη λαδόκολα, βρέχουμε λίγο τη λαδόκολα, βρέχουμε λίγο τη λαδόκολα με ανθόνερο και ξεκολλάνε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή