Αμυγδαλωτά Κέρκυρας στο φούρνο της Χαράς

2015-06-01
Αμυγδαλωτά Κέρκυρας στο φούρνο της Χαράς
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω σου παρουσιάζω μια νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά Κέρκυρας στο φούρνο της Χαράς που είναι από τις καλύτερες συνταγές με αμυγδαλωτά που έχω δοκιμάσει. Από το νησί της Κέρκυρας, τα αμυγδαλωτά αυτά βασίζονται σε λίγα και απλά υλικά και εκτός από τα αμύγδαλα, περιέχουν ζάχαρη, βανίλια και αυγά. Είναι μια γλυκύτατη και νοστιμότατη πρόταση την οποία σου συνιστώ να φτιάξεις και να δοκιμάσεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου για όποια ερώτηση ή διευκρίνιση σου προκύψει στην πορεία καθώς και να μου στείλεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου όταν τα δοκιμάσεις. Καλή απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 2 ποτήρια του νερού (όχι πολύ γεμάτα) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγος χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε στη μηχανή.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα 2 αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα δουλεύουμε όλα μαζί καλά.

Βήμα 3

Τα πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφού προηγουμένως στρώσουμε λαδόχαρτο και το πασπαλίσουμε με πολύ αλεύρι.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε σε φούρνο 150 βαθμών, πάνω κάτω, προσέχοντας να μην κοκκινίσουν και τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο.

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, βγάζοντάς τα από τη λαδόκολλα του ταψιού με πολλή προσοχή για να μη σπάσουν (αν έχει κανένα κολλήσει, κόβουμε μαζί και τη λαδόκολα και τη βγάζουμε την ώρα που θα το φάμε).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή