Αμυγδαλωτά Κρητικά με ζάχαρη άχνη

2015-05-16
Αμυγδαλωτά Κρητικά με ζάχαρη άχνη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Σου στέλνω μια καταπληκτική Ρεθυμνιώτικη συνταγή για αμυγδαλωτά Κρητικά με ζάχαρη άχνη που είναι τοπική σπεσιαλιτέ που μου την έμαθε μια φίλη μου που την ξέρει από την γιαγιά της που ήταν από τον Κουρνά Ρεθύμνου. Είναι μια εξαίσια πρόταση, από τις αγαπημένες μου συνταγές για αμυγδαλωτά, καθώς η βάση της είναι η σιμιγδάλι με τα ασπράδια του αυγού και εκτός από τα αμύγδαλα, περιέχει ανθόνερο, βανίλια και αρκετή άχνη ζάχαρη. Είναι μια γευστικότατη συνταγή που σου συνιστώ να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου και την άποψη σου. Μην ξεχνάς πως για όποια απορία προκύψει κατά την εκτέλεση ή ανάγνωση των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής, μπορείς και αυτή να την επικοινωνήσεις σε μένα στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο τέλος της σελίδας αυτής παρακάτω. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 1 κιλό ψιλή ζάχαρη
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 150 γραμ. ψιλό σιμιγδάλι
  • λίγο ανθόνερο
  • λίγη βανίλια
  • άχνη από ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κοπανάμε στο γουδί, μέχρι να γίνουν σαν ρύζι, και τα βάζουμε σε λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια αυγών, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τα ζυμώνουμε όλα καλά και τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.

Βήμα 3

Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ένα τέταρτο της ώρας το πολύ.

Βήμα 4

Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσουν, τα βάζουμε στο ανθόνερο, ένα - ένα και τα τυλίγουμε με την άχνη της ζάχαρης.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή