Αμυγδαλωτά με σοκολάτα και ινδική καρύδα

2015-05-18
Αμυγδαλωτά με σοκολάτα και ινδική καρύδα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 60m

Τα αμυγδαλωτά με σοκολάτα και ινδική καρύδα είναι μια εξαίσια πρόταση και αρκετά διαφορετική από τις κλασικές συνταγές για αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Έχουν σαν βάση την φρυγανιά και προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα και μέλι και στη συνέχεια μπορούμε προαιρετικά να τα λούσουμε με άχνη ζάχαρη ή καρύδα. Η γεύση της συνταγής είναι εξαιρετική και διαφορετική αν προσθέσεις την καρύδα ή όχι. Δοκίμασε τα και ότι βοήθεια ή ερώτηση χρειαστείς στο μαγείρεμα, στείλε την μου στα σχόλια παρακάτω στη σελίδα, μαζί με την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 1 φρυγανιά κοπανισμένη
  • 150 γραμ. σοκολάτα τριμμένη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 του ποτηριού μέλι
  • βανίλια άρωμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Για το τύλιγμα:
  • 1 ποτήρι ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη ή καρύδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη ώσπου να δέσουν σε σιρόπι και αρωματίζετε με τη βανίλια.

Βήμα 2

Ζεματάτε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τα ξεφλουδίζετε, τα σκουπίζετε και τα ξεραίνετε λίγο στο φούρνο.

Βήμα 3

Τα κοπανάτε στο γουδί και μαζί με τη φρυγανιά και την τριμμένη σοκολάτα τα ενώνετε με το σιρόπι.

Βήμα 4

Τα ζυμώνετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Βήμα 5

Τότε παίρνετε με κουταλάκι μία μπαλίτσα, την πλάθετε σε σχήμα κουραμπιέ ή σε σχήμα μικρού αχλαδιού, τα βουτάτε στο ανθόνερο και τα τυλίγετε σε άχνη ζάχαρη ή τριμμένη καρύδα.

Βήμα 6

Για να πιάσει καλύτερα η άχνη ή η καρύδα, τα περνάτε και δεύτερο χέρι και τα τοποθετείτε προσεκτικά σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή