Αμυγδαλωτά με φρυγανιά και ανθόνερο

2015-05-03
Αμυγδαλωτά με φρυγανιά και ανθόνερο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις τα αμυγδαλωτά με φρυγανιά και ανθόνερο που είναι μια εξαιρετική παραδοσιακή σπεσιαλιτέ. Με βάση την φρυγανιά, γέμιση αμυγδάλου και ανθόνερο με άχνη ζάχαρη, η συνταγή αυτή είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για αμυγδαλωτά που έχω δοκιμάσει και την οποία σε προτρέπω ανεπιφύλακτα να την φτιάξεις. Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή διευκρίνιση προκύψει κατά τη διάρκεια ανάγνωσης ή εκτέλεσης της συνταγής μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω του προβλεπόμενου χώρου στο τέλος της σελίδας κάτω από την περιγραφή των βημάτων της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 600 γραμ. αμύγδαλα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • μισό φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
  • λίγο ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
  • βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τα αμύγδαλα και αφαιρούμε το φλούδι.

Βήμα 2

Τα στεγνώνουμε, καλά και τα περνάμε από τη μηχανή του κρέατος ή τα δίνουμε σε ζαχαροπλαστείο να τα περάσουν από κύλινδρο (πρέπει να πολτοποιηθον).

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το μίγμα των αμυγδάλων με τη φρυγανιά, τα κροκάδια των αυγών, το 1 ασπράδι και τα ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά, πλάθουμε το μίγμα σαν αχλαδάκια και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί πλαγιαστά.

Βήμα 4

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε στη σειρά τα αχλαδάκια.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Βήμα 6

Τα βγάζουμε από το ταψί να κρυώσουν, τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα βάζουμε σε χνουδωτή πετσέτα, κατόπιν σε άλλη στεγνή πετσέτα και τα αφήνουμε μία νύχτα.

Βήμα 7

Την επομένη τα τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.

Βήμα 8

Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται μαλακά, γιατί η ζάχαρη δεν ζαχαρώνει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή