Αμυγδαλωτά Σίφνου με γαρύφαλλο

2015-05-28
Αμυγδαλωτά Σίφνου με γαρύφαλλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Τα αμυγδαλωτά Σίφνου με γαρύφαλλο είναι από τις καλύτερες συνταγές για αμυγδαλωτά που έχω δοκιμάσει και που σου παρουσιάζω στην ιστοσελίδα αυτή. Γενικά η Σίφνος φημίζεται για τα υλικά της και την μαγειρική της και ιδιαιτέρως για τα γλυκίσματα της. Τα αμυγδαλωτά αυτά είναι μια απλή συνταγή με λίγα και αγνά υλικά τα οποία τα φτιάχνουμε σαν αχλαδάκια και από πάνω τους ρίχνουμε ένα γαρύφαλλο. Η γεύση τους είναι ιδιαίτερα νόστιμη και σου προτείνω να τα δοκιμάσεις μαγειρεύοντας τα και σερβίροντας τα σαν γλυκάκι με τον απογευματινό καφέ ή τσάι σου. Για ότι χρειαστείς να ρωτήσεις, απορία ή διευκρίνιση, μπορείς να μου στείλεις παρακάτω στο τέλος της συνταγής στον αντίστοιχο χώρο των σχολίων.

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα ψίχα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ανθόνερο
  • 1 ποτήρι νερό
  • ζάχαρη χοντρή για πασπάλισμα
  • γαρύφαλλα ακοπάνιστα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε σε βραστό νερό την αμυγδαλόψιχα, την ξεφλουδίζουμε, την ξεπλένουμε με κρύο νερό, τη στεγνώνουμε καλά και την αλέθουμε στη μηχανή.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα την αμυγδαλόψιχα, το 1 κιλό τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ανθόνερο και ψήνουμε το μίγμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Παίρνουμε κομματάκια από το μίγμα και πλάθουμε στο χέρι μας σε σχήμα αχλαδιού ή αστεριού, έχοντας τα χέρια μας βρεγμένα με ανθόνερο.

Βήμα 4

Βάζουμε σε κάθε αχλαδάκι, στην άκρη ένα γαρύφαλλο, τα πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη και τα κλείνουμε σε τάπερ για να διατηρηθούν μαλακά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή