Αμυγδαλωτά Χίου με φύλλο

2015-05-20
Αμυγδαλωτά Χίου με φύλλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 55m

Σου στέλνω μια εξαιρετική και πολύ διαφορετική συνταγή για αμυγδαλωτά Χίου με φύλλο που είναι μια από τις πιο ξεχωριστές συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει στον ιστότοπο μας. Ο λόγος είναι πως περιέχει φύλλο με το οποίο τυλίγουμε το χυλό που περιέχει μαστίχα και βούτυρο γάλακτος και στο τέλος το λούζουμε με την άχνη ζάχαρη. Είναι μια μοναδική παραδοσιακή συνταγή την οποία θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου αν και όταν την δοκιμάσεις. Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου και για οτιδήποτε θέλεις να με ρωτήσεις στον κατάλληλο χώρο που έχουμε φτιάξει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 350 γραμ. μαστίχα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 350 γραμ. φύλλο μπακλαβά
  • βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα
  • λίγο ανθόνερο για ράντισμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό, τα ξεφλουδίζουμε, τα στεγνώνουμε και κατόπιν τα στουμπίζουμε στο γουδί.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τη μαστίχα και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα φύλλο, το κόβουμε 4 λουρίδες, τις αλείφουμε, με πινέλο, με βούτυρο, βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο ως το τέλος της λουρίδας.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θεροκρασία ώσπου να ξανθύνουν.

Βήμα 5

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή