Αμυγδαλόπιτα απλή με φρυγανιά χωρίς βούτυρο

2015-04-26
Αμυγδαλόπιτα απλή με φρυγανιά χωρίς βούτυρο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εύκολη και νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις αμυγδαλόπιτα απλή με φρυγανιά χωρίς βούτυρο θα βρεις παρακάτω. Είναι μια Ηπειρώτικη σπεσιαλιτέ της κουνιάδας μου που την έχει από την γιαγιά της και από τις αγαπημένες μου αμυγδαλόπιτες καθώς είναι αφράτη και αρκετά γευστική διότι πέραν από τα αμύγδαλα έχει ζάχαρη και κονιάκ και λεμόνι το οποίο σπάει την γλυκιά γεύση κάπως. Σου συνιστώ να φτιάξεις αυτή την πίτα και να μου στείλεις πως σου φάνηκε καθώς και όποια διευκρίνιση χρειαστείς στον χώρο κάτω από τα βήματα περιγραφής της συνταγής αυτής. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 350 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 3 μικρές φρυγανιές κοπανισμένες
  • 8 αυγά
  • ενάμισι κουταλάκι μπαίκιν
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • μία πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • Για το σιρόπι
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1/2 λεμόνι (σε χυμό)

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη μπαίκιν διαλυμένη στο κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.

Βήμα 3

Ρίχνουμε, τέλος μέσα και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε φόρμα με ελατήριο, (χωρίς φουγάρο) και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 5

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μόνο από κάτω, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 6

Έχουμε έτοιμο το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό.

Βήμα 7

Όταν κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή