Αμυγδαλόπιτα παραδοσιακή με φύλλο και γλυκό του κουταλιού

2015-05-02
Αμυγδαλόπιτα παραδοσιακή με φύλλο και γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες προτάσεις για αμυγδαλόπιτα παραδοσιακή με φύλλο και γλυκό του κουταλιού σου στέλνω παρακάτω. Είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για αμυγδαλόπιτα που σου έχουμε κάνει καθώς περιέχει φύλλο και εκτός της κανέλας και της ζάχαρης, χρησιμοποιούμε είτε γλυκό του κουταλιού, είτε μαρμελάδα για να απογειώσουμε την γεύση της. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις καθώς πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά με πίτες και να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια κάτω από την ανάλυση των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής αυτής. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό και 280 γραμ. αμύγδαλα, καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 650 γραμ. ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 350 γραμ. φύλλο μπακλαβά
  • 1 κούπα μαρμελάδα βερύκοκο ή γλυκό του κουταλιού
  • 1 κούπα τσαγιού (όχι τελείως γεμάτη) βούτυρο γάλακτος
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά.

Βήμα 2

Τα ασπράδια τα χτυπάμε χώρια σε μαρέγκα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε στους κρόκους, τα αμύγδαλα και σιγά-σιγά τη μαρέγκα ώσπου να γίνουν όλα μαζί ένα μίγμα.

Βήμα 4

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο καμμένο, στρώνουμε 4 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, αδειάζουμε πάνω τους το μισό μίγμα, το ισιώνουμε και σκεπάζουμε με δύο φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.

Βήμα 5

Στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, τη σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα (επίσης βουτυρωμένα), αδειάζουμε πάνω τους το άλλο μισό μίγμα, το στρώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με τα τελευταία τέσσερα φύλλα που βουτυρώνουμε πολύ καλά.

Βήμα 6

Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε την αμυγδαλόπιτά μας, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 7

Όταν την βγάλουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή