Αμυγδαλότουρτα με κρέμα σαντιγύ και σιρόπι Κυπριακή

2015-04-24
Αμυγδαλότουρτα με κρέμα σαντιγύ και σιρόπι Κυπριακή
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψεις την αμυγδαλότουρτα με κρέμα σαντιγύ και σιρόπι Κυπριακή που είναι από τις πιο διαφορετικές και νόστιμες τούρτες που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Με βάση την φρυγανιά με τα αυγά και τα τριμμένα αμύγδαλα και λουσμένη με σιρόπι με κανέλα, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά νόστιμη και γευστική και στην συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειάζεται να κάνεις, μπορείς να μου στείλεις στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο τέλος της σελίδας κάτω από τα βήματα παρασκευής της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερού αμύγδαλα κοπανισμένα με τη φλούδα
  • μισό ποτήρι νερού φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • λίγο ανθόνερο
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
  • 8 αυγά
  • 200 γραμ. κρέμα σαντιγύ
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνίρισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγο ξύλο κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη στη λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κονιάκ (που μέσα του έχουμε διαλύσει τη μπαίκιν), το ανθόνερο και τη βανίλια, χωρίς να σταματήσουμε το δούλεμα.

Βήμα 3

Τέλος, βάζουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα και την κοπανισμένη φρυγανιά και τα δουλεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σφιχτή μαρέγκα και λίγη-λίγη, τη ρίχνουμε στο μίγμα, δουλεύοντάς το ώσπου να γίνει ομοιόμορφο.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε ταψάκι Νο 30, στρώνουμε αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας οι άκρες να εξέχουν και αδειάζουμε το περιεχόμενο της λεκάνης.

Βήμα 6

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μισή ώρα.

Βήμα 7

Βράζουμε στο μεταξύ τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα 5 λεπτά και μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο,. το σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 8

Το βγάζουμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

Βήμα 9

Στρώνουμε την επιφάνεια με σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα (αν θέλουμε γαρνίρουμε και με κεράσια).

Βήμα 10

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, αφήνουμε να σταθεί δύο ώρες και σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή