Αντζούγιες παστές φιλέτο σε λάδι και ξύδι

2014-09-17
αντζουγιες παστες
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 8m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις αντζούγιες παστές φιλέτο σε λάδι και ξύδι, δηλαδή τον αγαπημένο γαύρο, πολύ απλά και γρήγορα! Εάν σου μείνει γαύρος είναι μια πολύ καλή επιλογή για να τον διατηρήσεις και να τον σερβίρεις σαν ορεκτικό ή μεζεδάκι! Μπορείς να το συνοδεύσεις με σαλάτες ή να το προσθέσεις σε φαγητά όπως τα όσπρια. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 2 κιλά γαύρος καθαρισμένος
  • Αλάτι
  • Δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια από τα ψάρια και πλένουμε καλά

Βήμα 2

Σουρώνουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ένα γυάλινο τάπερ ή βάζο που να κλείνει

Βήμα 3

Αλατίζουμε (μια χούφτα αρκεί) και ρίχνουμε ξύδι

Βήμα 4

Αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα

Βήμα 5

Ανοίγουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα κόκαλα

Βήμα 6

Ρίχνουμε δενδρολίβανο και ελαιόλαδο

Βήμα 7

Οι αντζούγιες παστές φιλέτο σε λάδι και ξύδι είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Ταιριάζει πολύ με τις φακές
  • Πρόσθεσε τα υλικά σε ποσότητα ανάλογα με το γούστο σου!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή