Απάκι με αυγά σε ομελέτα με πατάτες και πιπεριές

2015-11-03
apaki-me-auga
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Αγαπημένες φίλες καλησπέρα σας. Αυτή τη φορά, σας έχω μια πολύ γευστική, σχετικά όχι τόσο γρήγορη, αλλά εξαιρετική συνταγή, που αξίζει την υπομονή μας, διότι πραγματικά τα αποτελέσματα θα είναι αξιοσημείωτα. Μιλάω για το απάκι συνδυασμένο με αυγά. Μια από τις πιο παραδοσιακές του εφαρμογές είναι η απλή, λιτή ομελέτα με αυγά. Χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά έχουμε ένα υπέροχο και νοστιμότατο πιάτο. Ταιριάζουμε, δηλαδή, σε ένα πιάτο τρομερές γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας σε μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα απόλαυση και υγεία. Το χρησιμοποιούμε σαν ένα πολύ ωραίο ορεκτικό στο τραπέζι μας. Είμαι βέβαιη, πως θα τους αφήσετε ξανά όλους άφωνους. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 πατάτες
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 250γρ. απάκι
  • 100γρ. φέτα τριμένη
  • αλάτι
  • μάυρο πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε τις πατάτες, τις πιπεριές σε ροδέλες και το απάκι σε λεπτές φέτες.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε το απάκι, το σοτάρουμε, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές, τις πατάτες και μόλις σοταριστούν και αυτά ρίχνουμε τα αυγά.

Βήμα 5

Τέλος μόλις η ομελέτα ψηθεί από κάτω ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και βάζουμε την ομελέτα στο φούρνο στο grill για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και από την πάνω πλευρά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή