Απλή και βασική ζύμη για κρέπες αλμυρές με λίγα υλικά

2015-01-01
zumi-gia krepes-almures
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή για απλή και βασική ζύμη για κρέπες αλμυρές με λίγα υλικά. Κλασσικές γαλλικές κρέπες τις οποίες μπορείτε να συνδυάστε με τα αγαπημένα σας υλικά, δημιουργώντας κάθε φορά ένα διαφορετικό πιάτο! Τόσο απλή και εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται να περιμένετε μια ξεχωριστή περίσταση για να τις απολαύσετε .

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 500 ml γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σ. λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός

Βήμα 3

Προσθέτουμε τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά

Βήμα 5

Για κάθε κρέπα ρίχνουμε περίπου 60 ml (ή ένα φλιτζάνι του καφέ) από τη ζύμη και γυρνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη στο τηγάνι

Βήμα 6

Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα και τη γυρνάμε να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά

Βήμα 7

Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη

Βήμα 8

Η απλή και βασική ζύμη για κρέπες αλμυρές με λίγα υλικάείναι έτοιμη

 

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια ή το αγαπημένο σας μυρωδικό κατευθείαν μέσα στο χυλό.

Για πιο αφράτες κρέπες μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ‘’ξεκουραστεί’’ για 20-30’.Μόλις τη βγάλουμε αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας γάλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή