Απλό υγρό κέικ πορτοκάλι με φουντούκια

2015-09-19
Υγρό κέϊκ πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω σου παρουσιάζω μία εκπληκτική συνταγή για υγρό κέικ πορτοκάλι με φουντούκια που θα πρέπει να δοκιμάσεις καθώς είναι από τις καλύτερες συνταγές για κέικ πορτοκάλι, είναι απλό στην παρασκευή του και σου χαρίζει το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι συστατικά οικονομικά που κάθε νοικοκυρά διαθέτει στο ντουλάπι της. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του κέικ είναι η γέμιση του που είναι ελαφρώς ρευστή και άκρως ζουμερή. Φυσικά μπορείς να το καταναλώσεις κάθε στιγμή της ημέρας και ιδανικά να το συμπεριλάβεις στο πρωινό σου ή να συνοδεύσεις με αυτό τον απογευματινό σου καφέ με φίλους. Περιμένω τα σχόλια και τυχόν παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στη σελίδα κάτω κάτω.

Υλικά

  • 600 γραμ. πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμ. φουντούκια
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βράζουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα μαζί με τη φλούδα σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Στη υσνέχεια αφού τα αφήσουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τον πολτό πορτοκαλιού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα μας μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή