Αρακάς κοκκινιστός με μοσχάρι στο φούρνο

2014-07-29
αρακας κοκκινιστος με μοσχαρι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4-5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή για αρακά κοκκινιστό με μοσχάρι στο φούρνο, ένα μοσχοβολιστό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό και για κάποιον που ακολουθεί σωστή διατροφή. Ο συνδυασμός του αρακά με το μοσχάρι μπορεί να σε χορτάσει ενώ είναι πολύ νόστιμο! Ταιριάζει πολύ με φέτα και ψωμάκι και θα το λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά.

Υλικά

  • Μισό κιλό αρακάς
  • 750 γρ. μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότα κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 πούμαρο ντομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 5

Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα

Βήμα 6

Ρίχνουμε λίφο νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά

Βήμα 8

Μεταφέρουμε το κρέας με το ζουμί του σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τον αρακά

Βήμα 9

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 10

Ο αρακάς κοκκινιστός με μοσχάρι στο φούρνο είναι έτοιμος

 

Tips

 

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο αρακά
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή